Snimak nereda u Mostaru: Policija pucala u zrak kako bi smirila huligane

Tokom sukoba navijača u Mostaru povrijeđeno je više osoba, među kojima su i dvojica policajaca, a jedan mladić je čak životno ugrožen. Građani su iz svojih domova snimili kako je izgledao ovaj sukob u kojem je policija intervenisala i pucnjima u zrak.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić potvrdio da je došlo do obračuna navijača u kojem su jedni druge gađali kamenicama, pirotehničkim sredstvima i drugim objektima koje su huligani mogli pronaći na ulici.
To se vidi i na snimku do kojeg je došao Klix.ba, a na kojem se čuje i da policija pucnjima u zrak pokušava smiriti situaciju.

Osim pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a, na teren su izašli i specijalci Jedinice za podršku koji su uz veliki napor smirili huligane.
Nakon što se smirila situacija, na ulici su mogle biti vidljive stvari uništene tokom nereda, a na jednom mjestu je bila primijetna i krv.

Kako nam je potvrđeno iz mostarske bolnice, jedan mladić 2002. godište je tokom sukoba zadobio povrede koje su trenutno opasne po život, a povrijeđena su i dvojica policajaca.