Dana, 26.03. 2023god. (nedelja), u 10h u sjećanje na stradanje 371 šehida, nastradalih na području MZ Srbljani

 

OBAVIJEST:

– Dana, 26.03. 2023god. (nedelja), u 10h u sjećanje na stradanje 371 šehida, nastradalih na području MZ Srbljani, u sklopu projekta izgradnje spomenika “HASIN VRH” u Spahićima, će biti zasađeno onoliko sadnica koliko je nastradalih šehida. 

Predsjednik MZ Srbljani, naš poštovani Nijaz Malkoč obezbijedio je sadnice koje će biti zasađene duž šumskog puta prema spomeniku “HASIN VRH”. 

Cilj ovog projekta je oživljavanje uspomene na naše šehide. Ovim putem pozivamo članove šehidskih porodica da sutra prisustvuju svečanosti sadnje mladica u Memorijalnoj šumi za 371 borca, te ukoliko imaju želju za svog šehida sami posade sadnicu.

Alat ne treba donositi, sve je obezbijeđeno i pripremljeno za sadnju. Danas će biti dovršena priprema terena za sadnju svake sadnice.  Ovaj čin ima kulturnu vrijednost a podupire ga i naša vjera. U sklopu projekta biće zasadjene sadnice jasena. 

Naglašavamo da će Memorijalna šuma biti otvoreno mjesto namijenjena ljudima za odmor i svečanosti, te da ova površina neće imati nikakvu komercijalnu svrhu. 

Dobro nam došli!