Drama kod GP Hadžin Potok: Iz grupe migranata pucano na hrvatsku policiju

Granična policija BiH pretražuje teren!
Prva prijava u PU karlovačku došla je oko 15.40 sati, a u njoj su pripadnici SJP Osijek prijavili da su odvratili skupinu migranata u pograničnom mjestu Koranski Lug na području Cetingrada

Specijalci koji dežuraju na granici s BiH na području Karlovačke županije prijavili su svojim nadležnima da je iz skupine migranata koju su jučer u popodnevnim satima odvratili u Bosnu i Hercegovinu prema njima pucano iz vatrenog oružja, doznaje Jutarnji list iz pouzdanog izvora.

Prva prijava u PU karlovačku došla je oko 15.40 sati, a u njoj su pripadnici SJP Osijek prijavili da su odvratili skupinu migranata u pograničnom mjestu Koranski Lug na području Cetingrada, sela koje se nalazi na samoj granici s BiH, te je u neposrednoj blizini Bogovolje, sela koji je prošli tjedan posjetio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ujedno, to je početna točka migrantske rute kroz Hrvatsku, a s druge strane granice nalazi se mjesto Šturlić te Hadžin Potok između Velike Kladuše i Bihaća, koji se migrantima čini najboljom lokacijom za ilegalne ulaze u Republiku Hrvatsku.

Jesu li prema njima zapucali migranti, možda krijumčar ili netko treći, za sada nije poznato, ali bi moglo biti uskoro, jer policije dviju država istražuju slučaj.

Osječki specijalci navode da je pucanj stigao nakon što je skupina odvraćenih migranata krenula u BiH od same crte razgraničenja dvije države. Sami čin nisu vidjeli, ali su začuli pucanj iz vatrenog oružja, a zatim i zvuk zrna koje je pogodilo granu u krošnji na hrvatskoj strani, u neposrednoj blizini hrvatskih policajaca na našoj strni granice.

Hrvatska policija je oko 15 minuta kasnije o događaju izvjestila šefa smjene Graničnog prijalaza Velika Kladuša, te je tom prilikom dogovoreno da bosanska policija pošalje raspoložive patrole u Hadžin Potok i okolna mjesta. Za sada nisu poznati rezultati njihove ophodnje.