FOTO Azov objavio fotografije iz čeličane: Ovo su naši ranjeni vojnici. Spasite ih!

BORCI Azova objavili su najnovije fotografije iz čeličane Azovstal koje prikazuju teške uvjete u kojima trenutno žive, zarobljeni i ranjeni pod zemljom u Mariupolju, piše Guardiran. Na Telegram kanalu pukovnije Azov jučer je objavljena serija fotografija uz molbu međunarodnoj zajednici za pomoć.

 

“Cijeli civilizirani svijet mora vidjeti uvjete u kojima se nalaze ranjeni, osakaćeni branitelji Mariupolja i djelovati! U potpuno nehigijenskim uvjetima, s otvorenim ranama zavijenim nesterilnim ostacima zavoja, bez potrebnih lijekova, pa čak i hrane.

 

 

Pozivamo UN i Crveni križ da pokažu humanost i potvrde temeljna načela na kojima su stvoreni. Spasite ranjenike! Vojnici koje vidite na fotografijama i još stotine u tvornici Azovstal branili su Ukrajinu i cijeli civilizirani svijet po cijenu vlastitog zdravlja i života. Zar Ukrajina i svjetska zajednica sada nisu u stanju zaštititi ih i brinuti se o njima?” objavili su uz fotografije.

 

Zatražili su “trenutnu evakuaciju ranjenih vojnika na teritorije pod kontrolom Ukrajine”, gdje bi im se mogla pružiti odgovarajuća skrb