Matić: Predstavnik vlasti je bio u Banjoj Luci. Gdje su sada branitelji, Glogoški…

BIVŠI ministar branitelja, europarlamentarac Predrag Matić komentirao je u Novom danu N1 televizije proslavu neustavnog dana Republike Srpske u Banjoj Luci. Osvrnuo se i na broj branitelja, koji je opet porastao, a dotaknuo se i trenutnog ministra branitelja, Tome Medveda, i kupnje američkih Bradleya.

 

Na pitanje o mogućim sankcijama Republici Srpskoj, Matić kaže: “Znajući kakvu sterilnu politiku vodi EU, teško je očekivati ikakve sankcije.”

“Trojica vuku hrvatsku politiku za nos”

“Podržao bih takvu odluku. Ovo što se radi u BiH prelazi sve granice, ovo što se radi zadnjih dana za normalnog čovjeka je potpuno nenormalno, ali za one ostale i za hrvatsku vlast je normalno. Da predstavnik Hrvata odlazi na proslavu neustavnog dana RS-a… Za Pupovca je to normalno, a Plenković je progutao već mnogo žaba i progutat će ih još mnogo zbog vlasti. Tri čovjeka vuku za nos cijelu hrvatsku politiku”, kaže.

 

“S ove udaljenosti se to mnogo bolje vidi. Ova priča oko BiH najviše ide na dušu Plenkoviću. Svatko tko ima zrno soli u glavi zna da on to mora istrpjeti zbog vlasti. Sjetimo se Račana koji je rekao da vlast možemo izgubiti, a obraz ne. Sve za vlast, i trpjeti Pupovca… Gdje su sada branitelji, gdje je sada Đuro Glogoški… Čovjek koji je predstavnik vlasti je došao tamo. Kad ste dužnosnik, nema privatnih poslova. Ako Pupovac odlazi u Banju Luku, to je sigurno i stav vlade, sva druga objašnjenja padaju u vodu”, govori Matić.