Mediji u Maroku: Vahid Halilhodžić će u ponedjeljak biti smijenjen?

Vahid Halilhodžić, proslavljeni bh. stručnjak ponovo je u problemima. Tako bar tvrde mediji u Maroku.

 

Naš stručnjak “preživio” je nedavne napade tamošnje javnosti, jer je iz nacionalnog tima izbacio zvijezde koje su mu “remetile atmosferu i rušile autoritet”. Halilhodžić je tada djelimično popustio i vratio je neke igrače koje je prekrižio, ali očito to nije bilo dovoljno da se umiri javnost.

 

– Hoće li Vahid Halilhodžić biti smijenjen u ponedjeljak nakon druge utakmice kvalifikacija za Afrički kup nacija? Ništa nije zvanično, ali informacije već kruže društvenim mrežama – piše Leseco, pozivajući se nedavnu izjavu kapitena Romaina Saissa, koji je navodno rekao da se pogoršala situaciju u svlačionici.

 

Hespress piše, pozivajući se na dobro obaviještene izvore, da je Kraljevski marokanski fudbalski savez (FRMF) spreman raskinuti ugovor sa Halilhodžićem. Savez, koji predvodi Fouzi Lakjaa je, tvrde, donio konačnu odluku o budućnosti bh. trenera i ona će mu biti saopćena u ponedjeljak nakon utakmice protiv Liberije.

 

Maroko je u prvom meču AKN u četvrtak savladao Južnu Afriku sa 2:1, a Vaha je pretrpio salve zvižduka nezadovoljnih marokanskih navijača u Rabatu.