MOSKVA U VELIKIM PROBLEMIMA

Podijeljena i demoralizirana ruska vojska suočava se s nezamislivim PORAZOM na jugu Ukrajine, zapovjednik Hulk – “Pripremamo im iznenađenje”

 

Ruska pojačanja već zauzimaju pozicije oko grada. “Ruska 305. brigada, zovemo ih Vešmašinska brigada jer su ispraznili Irpin, upravo je stigla na front, kaže drugi član posebne ukrajinske jedinice kraj Mikolajiva The Timesu.

 

Podijeljena i demoralizirana ruska vojska suočava se s nezamislivim – porazom na jugu Ukrajine, piše britanski The Times.

 

Ruska vojska poslala je na južno ratište hiljade vojnika kako bi odgodila ili spriječila ponižavajuć poraz, preraspoređujući ljudstvo iz Donbasa kako bi pojačala snage ranjivo presječene širokom rijekom Dnjepar. S pojačanjima ruske snage na tom području sada broje više od 25.000 ljudi, prema podacima ukrajinskih obavještajaca. Devet ruskih borbenih grupa, svaka s 500 do 800 ljudi, prebačene su tamo iz Donbasa i s Krima.

 

“Boris Johnson nam nažalost nije dao rakete duljeg dometa jer bi ih pogodili već na putu”, govori jedan od zapovjednika 28. motorizirane brigade za britanski The Times. “Ali, imamo mi iznenađenje za Ruse”, dodaje.

 

Više od 10.000 ruskih vojnika trenutno se nalazi na zapadnoj obali Dnjepra, odvojeno od svojih opskrbnih linija s rijekom širokom kilometar i pol i tri mosta od kojih su dva onesposobljena raketnim sustavom Himars.

 

Kako piše Times, četiri rijeke oko grada Mikolajiva čine okosnicu bitke za ukrajinski jug. Neprijatelja su, kažu, namamili najavama protuofenzive, evakuacijama tog područja i polaganim, ali sigurnim guranjem prve linije na istok.