Priština: Čula se pucnjava, ali nema informacija da je neko povrijeđen; Beograd: Vojska Srbije nije ušla na Kosovo

Policija Kosova saopćila je da nema zvaničnih informacija da je neki građanin ili policajac povrijeđen u kontekstu aktuelne situacije koja vlada na sjeveru Kosova, javlja Anadolu Agency (AA).

 

– Na osnovu dosadašnjih zvaničnih informacija, nastavljene su blokade puteva na nekoliko lokacija na sjeveru Mitrovice u pravcu graničnih prelaza Jarinje i Brnjak koji su zatvoreni za saobraćaj – navodi se u saopćenju kosovske policije.

 

U saopćenju se također navodi da policija Kosova nema zvaničnih informacija da je neki građanin ili zvaničnik policije povrijeđen.

 

– Kosovska policija je dobila zvanične informacije da se na pojedinim lokacijama čula pucnjava iz vatrenog oružja, gdje su neki od hitaca bili usmjereni na policijske jedinice, ali na sreću nije bilo povrijeđenih. Upućujemo apel svim građanima i medijima da ne nasjedaju na lažne vijesti koje imaju tendenciju da destabiliziraju situaciju i stvore paniku – navode iz kosovske policije.

 

Također se navodi da Policija Kosova nastavlja angažman na terenu s ciljem pružanja sigurnosti svim građanima i da njene jedinice rade na očuvanju reda i sigurnosti.