Zaslužena pobjeda protiv BFK Simm Bau

Nogometaši Jedinstva danas su na stadionu Pod borićima u Bihaću sasvim zasluženo u okviru 19.kola M:tel Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine savladali odličnu ekipu BFK Simm Bau rezultatom 2:0. Golove za crveno – bijele postigli su Kemal Selman u 17.minuti susreta i u 71.minuti Alen Nuhanović.

ZAHVALA SILI NEBESKOJ

Vrijedi napomenuti da su se crveno – bijeli pred početak utakmice zagrijavali u majicama na kojim je iskazana zahvalnost navijačkoj skupini Sila nebeska, kao znak bodrenja u pobjedi protiv Radnika u Hadžićima, koje su na kraju poklonili svojoj vjernoj publici.

 

Već prva uzbudljivost u 2.minuti susreta kada Selman prolazi po desnoj strani, ali loptu šutira pored gola. U 15.minuti bilježimo kombinaciju Bandića i Merdovića, ali Luka se nije najbolje snašao u petercu gostiju. Odmah nakon toga gosti prave brzu kontru, sjajno šutira Poturalić a lopta tresa prečku. U 17.minuti Selman izlazi pred gol gostiju i sjajno matira golmana Piriju za vodstvo Jedinstva. I u nastavku susreta Jedinstvo prijeti, kada je Božić pogodio stativu gostujućeg gola. To je bio i rezultat prvog dijela utakmice.

 

Na otvaranju drugog poluvremena gostujuća ekipa opasnija po gol Jedinstva. Međutim prvu priliku pravi Jedinstvo. U 55.minuti Drina silovito šutira prema golu gostiju, loptu je skrenuo Meredović, ali sjajnom paradom Pirija spašava svoju mrežu. Odmah na drugoj strani kontra gostiju šutira Vazda, ali odličan je na golu Jedinstva Ribić. U 60.minuti i Kulovac pokušava glavom, ali golman gostiju otklanja opasnost. U 71.minuti veliku grešku pravi odbrambeni igrač gostiju, loptu uzima Nuhanović, sjajno zaobilazi golmana Piriju i šalje loptu u praznu mreži za vodstvo Jedinstva rezultatom 2:0. Do kraja utakmice mogli su crveno – bijeli postići i treći pogodak, kada je Bandić šutirao, ali ponovo je na visini zadatka bio gostujući golman koji je bio najbolji pojedinac u ekipi BFK Simm Bau.

 

Na kraju zaslužena pobjeda Jedinstva u jednoj fer i korektnoj utakmici na obje strane. U narednom kolu izabranici Elvedina Beganovića, gostuju u Banovićima, ekipi Budućnosti.

NK JEDINSTVO – BFK SIMM BAU 2:0

NK Jedinstvo: Ribić, Selman, Pandžić, Božić, Bandić, Kadrić, Bandić, Merdović, Nuhanović, Kulovac, Asprilia.

 

BFK Simm Bau: Pirija, Poturalić, Žuljević, Piljug, Vazda, Bečak, Mehić, Vasiljević, Mamić, Sažić, Albijanić.