Hitna prošla na crveno: Stradali pacijentica, pijani otac i sin

U Hrvatskoj je došlo do saobraćajne nesreće pri kojoj je vozač hitne prošao na crveno na semaforu i zabio se u drugi automobil kojim je upravljao pijani otac s djetetom.

Pacijentica iz vozila hitne pomoći teško je povrijeđena, a lakše povrede zadobili su pijani otac i njegov malodobni sin u osobnom automobilu.

-U subotu u 9.25 sati u Karlovcu, na križanju ulica Prilaz Vjenceslava Holjevca i Tadije Smičiklasa dogodila se saobraćajna nesreća.

Vozilom hitne medicinske pomoći s uključenim svjetlosnim i zvučnim znacima upravljao je 28-godišnjak koji je u raskrsnicu ušao na znak crvenog svjetla na semaforu te prilikom skretanja u lijevo udario u putničkih automobil zagrebačkih registarskih oznaka.

Njijme je ulicom Prilaz Vjenceslava Holjevca, zadržavajući smjer, pod utjecajem alkohola od 1,22 g/kg upravljao 41-godišnjak. U saobraćajnoj nesreći teško je povrijeđena žena (79) iz vozila hitne, dok su 41-godišnji vozač i maloljetni putnik iz putničkog automobila lakše povrijeđeni, prenosi Hayat.

Protiv 28-godišnjeg vozača hitne slijedi podnošenje kaznene prijave, a 41-godišnji vozač osobnog automobila isključen je iz saobraćaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola – rekli su u nedjelju u karlovačkoj policiji.

Izvor vijesti: haber.ba