Izrael silovito napao Iran. Snažne eksplozije iznad Teherana

Izraelska vojska poručila je da je izvela “precizne udare na vojne ciljeve u Iranu”. “Udari su odgovor na kontinuirane napade režima u Iranu na državu Izrael”, dodali su iz izraelske vojske.

Odgovor na iranski napad
Američki i izraelski dužnosnici izjavili su da je prvi val napada bio usmjeren na iranske sustave protuzračne obrane. Drugi i treći val ciljali su baze s raketama i bespilotnim letjelicama, kao i tvornice oružja. Iz Bijele kuće su poručili da Izrael ima pravo na samoobranu. Čini se kako je Izrael ispoštovao američki zahtjev da ne napada naftna polja i nuklearna postrojenja.

Bliski istok očekivao je izraelski odgovor na iranski napad, u kojem je 1. listopada na Izrael ispaljeno oko 200 balističkih projektila, što je predstavljalo drugi izravan iranski napad na Izrael u šest mjeseci.

Sirijska državna novinska agencija SANA izvijestila je da je Izrael napao i nekoliko vojnih lokacija u južnoj i središnjoj Siriji. Udari su se dogodili istovremeno s prvim valom napada na Iran. Iran je zatvorio svoj zračni prostor. Zračni prostor bit će zatvoren do subote u 9:00 ujutro po lokalnom vremenu (7:30 po hrvatskom vremenu). I Irak je do daljnjega obustavio letove iz svih zračnih luka.,piše Index

Izvor vijesti: haber.ba