Dodik najavio tužbu protiv članova CIK-a

“Ozbiljno smo radili, pripremamo se. Naši koalicioni odnosi su dobri. Mi želimo pobjedu na mjestu gradonačelnika, a to je naš kandidat”, poručio je Milorad Dodik nakon održane sjednice Predsjedništva SNSD-a.

Tvrdi i da je ekonomska situacija u RS stabilna.

“Razgovarali smo o ekonomskoj situaciji koja je, moram reći da je ona stabilna. Mi smo izvršili sve obaveze. Ima najveći broj ikada zaposlenih, naša prosječna plata i dalje raste i SNSD procjenjuje da je i pored prepreka osoblja iz ambasada da RS u takvim nemogućim okolnostima pokazuje sposobnost”, kaže Dodik, prenosi Novi.

Dodaje i da su pristali na usvojeni budžet na državnom nivou jer se će se neke stvari s tim odblokirati.

“Odbacujemo svu proceduru vezano za ti blamažu oko četiri delegata u Domu naroda. Radi se o mešetarenju, na kraju prošlih izbora u Federaciji su se birali na osnovu famoznih kuglica i zamislite slučaja da je svih devet SDA dobila”, poručuje.

“Privatne članove” izborne komisije će, kaže, tužiti.

“Neće nikada Vuković položiti zakletvu, tako da neće ući u Dom naroda. Ovdje neki šef američke kancelarije obilazi banke, prijeti im, bit će upozoren ovih dana. Ako ne prestane, protjerat ćemo ga iz Banjaluke”, kaže Dodik, prenosi N1.

Izvor vijesti: haber.ba