Kvesić: Nije nam problem novac, opremu nemamo gdje kupiti

Direkotor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić na konferenciji za novinare u Širokom Brijegu kazao je kako su problemi sa nabavljanjem opreme zapravo problemi globalni a ne slučajevi u kantonima.

”Zaštitnih maski i odjela nema na tržištu i pokazalo se da nismo spremni kako ni cijeli svijet. Mi imamo novaca ali nemamo gdje to kupiti. Još uvijek funkcionišemo na način da štitimo djelatnike i nadam se da ćemo naći modul i riješiti taj problem. Ne znamo do kad će ovo trajati. Nadam se da smo na vrijeme poduzeli korake i da su uvedene mjere korisne”, kaže Kvesić

Ističe kako se, kako kaže, mjesecima pripremalo za ovu situaciju i da je bolnica u Mostaru bila spremna za koronavirus, problem se pojavio kada su počeli dolaziti pacijenti i kada se pokazalo da je pripremljeni izolatorij u Mostaru malen.

”Mi smo cijelu kliniku za infetivne bolesti pretvorili za oboljele.Cijela zgrada je prenamjenjenai i sad je to jedinstvena bolnica u Mostaru. Radimo samo hitne slučajeve i čekamo kako će se stvari razvijati, kaže Kvesić.

U Mostar na liječenje dolaze pacijenti iz tri kantona – Hercegovačkoneretvanskog, Zapadnohercewgovačkog i Livanjskog.

The post Kvesić: Nije nam problem novac, opremu nemamo gdje kupiti appeared first on usn.ba.