PRAVOSNAŽNA OSUĐUJUĆA PRESUDA PROTIV ADELAIDE GALIJAŠEVIĆ

Dana 17.4.2023. godine, Kantonalni sud u Bihaću je potvrdio prvostepenu presudu Općinskog suda u Bihaću od 8.7.2022. godine kojom je Adelaida Galijašević osuđena zbog krivičnog djela Sprečavanje dokazivanja iz čl. 349. st.2. KZ FBIH u vezi sa čl. 28. KZ FBIH.

 

Naime, ista je osuđena jer je dana 15.6.2016. godine, prilikom provođenja i realizacije posebnih istražnih radnji u ranijem predmetu ovog Tužilaštva kodnog naziva „Mito“ pokušala sakriti kovertu u kojoj se nalazilo 10.000 KM obilježenih novčanica koje su bile predmet simulirane potkupnine po naredbi Općinskog suda u Bihaću. Ovom pravosnažnom presudom, imenovanoj je izrečena kazna zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci koja se neće izvršiti ukoliko u roku od 2 (dvije) godine ne počini novo krivično djelo.

 

 

 

Kantonalno tužilaštvo USK Bihać napominje predstavnike medija i druga zainteresirana lica koja budu preuzimala ovo saopštenje da potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica