Više od 600 učesnika na ovogodišnjem “Rotary kanjonu”

Ovogodišnji “Rotary kanjon” okupio je više od 600 registriranih učesnika, koji će pješačiti, trčati ili voziti bicikl od naselja Srbljani do Bosanske Krupe. Cilj i šeste po redu manifestacije u organizaciji Rotary kluba Bihać je promocija prirodnih ljepota Grmuško – srbljanskog platoa i rijeke Une, zdravog života i ekologije.

Također, na ovakav način se ističe neophodnost završetka druge – sigurnije i modernije putne komunikacije Bihać – Bosanska Krupa, kako bi Kanjon napokon mogao biti isključivo prirodna oaza, ili Park prirode.

“Kao i svaki put, imamo veliki broj učesnika iz Unsko-sanskog kantona, ali i gostiju iz ostatka Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope. Uživamo u druženju, promoviramo zdrav život, prirodne ljepote i ekologiju. Više od 600 učesnika je iz naselja Srbljani krenulo prema Bosanskoj Krupi, gdje nas očekuje zajednički ručak i zabavni program”, riječi su predsjednika Rotary kluba Bihać Orhana Midžića.

Organizaciju i ovogodišnje manifestacije podržali su Vlada Unsko-sanskog kantona, Grad Bihać, Grad Cazin i Grad Bosanska Krupa.

“Ovo je još jedna potvrda izuzetne saradnje gradova u Unsko-sanskom kantonu. Manifestacija počinje u Cazinu, prolazi kroz dio teritorije Bihaća i završava u Bosanskoj Krupi, te na najljepši način promovira ljepote ova tri grada. Poruka i cilj manifestacije su izuzetno važni iz nekoliko aspekata, pa smo zaista ponosni kada vidimo ovoliki broj učesnika i gostiju”, kazao je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Radio Bihać