VLADA USK: Održan radni sastanak sa predstavnicima zdravstvenih ustanova (VIDEO)

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona i komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite održao je danas u Bihaću sastanak sa članovima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i direktorima zdravstvenih ustanova sa područja Unsko-sanskog kantona.

– Zdravstvo ima prioritet u ovom trenutku dok se cijeli svijet bori za sprečavanje širenja koronavirusa. Sva raspoloživa sredstva prenamjenjujemo se za nabavku medicinske opreme. Od vas tražim da čuvate zaposlene u zdravstvu i svakog pacijenta. Tražim da se nađe način da se testira što više ljudi.Zahtijevam od općinskih/gradskih štabova civilne zaštite da se stave na raspolaganje domovima zdravlja koji su prvi front borbe za zdravlje naših građana, kazao je Ružnić.

Ministrica zdravstva Ćemalović sa kolegama doktorima, direktorima zdravstvenih ustanova utvrdila je striktno procedure te kazala da epidemiolozi, kojih je tri u USK, radie na kontroli klastera.

– Građanima poručujem da budu strpljivi i da poštuju mjere preventive, da zaštite svoje zdravlje a time i javno zdravlje.

Izvor: usn.co.ba