Vučić sprema invaziju sendvičara na Beograd: “Najveći skup ikad u Srbiji”

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve građane da 26. svibnja, “dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju, dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji”. Riječ je o vrhuncu sociopatskih reakcija srpskih vlasti nakon masakra u beogradskoj školi te masovnog ubojstva pored Beograda, tragičnih događaja koji su duboko potresli građane Srbije.

 

No Vučićeva vlast ne samo da nije pokazala nikakvu empatiju, pa ni osnovnu pristojnost gestama poput upisivanja u knjigu žalosti ili ostavljanja cvijeća na mjestu tragedije, nego je krenula u brutalni protunapad na sve koji su se usudili ukazati da kultura nasilja koja proždire Srbiju dolazi s vrha države i iz režimskih medija, poput notornih televizija Pink i Happy.

 

Vučić najavio suludi miting u Beogradu 26. svibnja

Vučić je u obraćanju objavljenom na portalu Novosti rekao da će skup 26. svibnja u popodnevnim satima biti održan ispred narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu.

 

Vučić je u tom obraćanju istaknuo da tuga, žalost i bol u Srbiji ne prolaze nakon tragičnih događaja.

 

“Tuga za izgubljenom decom, žal za izgubljenim ljudima, divnim ljudima koji nikakvu krivicu nisu imali”, naveo je on.

 

Nakon toga je iznio teoriju zavjere o silama koje rade protiv njega i Srbije te je napao građane koji su se okupili na prosvjedu protiv nasilja koji je održan u Beogradu nakon masovnog ubojstva u školi.

 

Optužbe na račun građana koji su prosvjedovali protiv nasilja

“Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili da pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti naše Srbije da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Održaćemo ga ispred narodne skupštine ili na Trgu Republike u Beogradu 26. u poslepodnevnim satima”, rekao je Vučić.

 

On je pozvao “sve ljude koji žele dobro Srbiji, koji žele da sačuvaju Srbiju, da je odbrane od onih koji bi da je uruše i da je unište po svaku cijenu” i da pokažu “na miran, dostojanstven, ponosan i demokratski način da Srbiju niko ne može da oduzme njenim građanima”.

 

“Živela Srbija, videćemo se 26. maja na platou ispred Narodne skupštine”, poručio je Vučić.

 

Vučićev strah

I tako je Vučić pokrenuo možda najbizarniji i najluđi miting u svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri. Umjesto da pomogne naciji u tugovanju nakon dva masovna ubojstva, Vučić izaziva podjele, širi histeriju, vrijeđa, izmišlja, laže i truje sve što se zatrovati može. Jednostavno, sebi ne može pomoći, jer je očito da je bešćutno ponašanje vlasti dodatno antagoniziralo ljude u Srbiji.

 

U najavi supermitinga se otkriva i Vučićev strah da gubi kontrolu, pa želi dokazati da je on i dalje jedini vožd u Srbiji, i to organizacijom najveće invazije sendvičara na Beograd u povijesti susjedne države.

 

Strah se očituje i u opsesivno detaljnim pripremama koje provode strukture SNS-a diljem Srbije, trudeći se da na beogradsko okupljanje dovedu što veći broj ljudi.