Dok je Muris brao kukuruz, neko je zapalio njegovu štalu

Prema riječima domaćina, objekat koji je izgorio udaljen je oko 500 metara od onog gdje je smještena stoka.

Veliku štetu na svom imanju zbraja domaćin Muris Bekonjić, iz sela Vrelo nadomak Cazina, gdje je prije tri dana, oko 20:25 sati, kada se noć počela spuštati, izbio požar koji je zahvatio štalu punu sijena. Srećom, u objektu nije bilo životinja, ali šteta je velika.

Podmetnut požar

U plamenu je izgorjelo više od 1.000 bala sijena. Prema riječima ovog poljoprivrednika, objekat koji je izgorio udaljen je oko 500 metara od onog gdje je smještena stoka, stado od 30-tak ovaca i pet krava u tovu.

“Ja sam brao kukuruze kad se to desilo. Dok sam doletio, za 10 minuta, sve je izgorjelo, i sijeno i štala. Sestra je primijetila dim i zvala vatrogasce i policiju, ali nije se ništa moglo spasiti”, prisjeća se domaćin.

Vidi se da je neko polio benzinom i zapalio, kaže Bekonjić

Vatra se kaže nije sama od sebe zapalila, te vidno potresen dodaje da ni s kim u selu nije u svađi i da ni na koga ne sumnja. No, izrazio je sumnju da je požar podmetnut, a kako navodi to je donekle potvrdila i policija.

“Ovi što su bili iz očevida, kažu da su prisutni tragovi benzina. Vidi se da je neko polio benzinom i zapalio”, dodao je Bekonjić.

Ogromna šteta

Štetu procjenjuje na oko 15 do 20 hiljada maraka, a kako će se oporaviti od gubitka ni sam ne zna. Odštetu, kako kaže, nema od koga naplatiti, jedino rješenje je tužba ako počinioca uhvate.

“Sve sam bio svoje uzgojio, spremio za zimu. Zvale su me kolege da pitaju treba li pomoći, ali za sada ne treba ništa, imam ja još sijena”, kaže ovaj vrijedni cazinski farmer, piše agroklub.

Izvor vijesti: haber.ba