Nedžmin Ambešković uručio ključeve automobila Dini Begiću i ispričao sve o njemu

U utorak, 15. oktorbra bio je kolektivni ukop 19 žrtava stravičnih poplava u Jablanici, a među kojima je i Ajla Begić.

Ajlu je tog kobnog 4. oktobra usmrtilo drvo, dok se pokušavala sa kćerkicom sakriti u garaži od bujice, objavio je Avaz. Iza nje su ostali kćerkica Dalal (5) i suprug Dino Begić, koji je prije pokopa grcao u suzama. Dino je u ovoj katastrofi ostao bez supruge, koja je, da tragedija bude još veća, u trenutku smrti bila u sedmom mjesecu trudnoće.

Dobri ljudi sa Balkana širom svijeta su se ujedinili i slali pomoć za Dinu i njegovu djevojčicu. Odlična vijest stigla je iz humanitarne organizacije Pomozi.ba koja je objavila da će Dini donirati 70 000 KM za kupovinu zemljišta na kojem će graditi novi dom.

Nakon ove lijepe vijesti od Nedžmina Ambeškovića, bh. strongmena stigla je još jedna. Naime, Nedžmin je objavio da je Dino dobio automobil – Golf 6 isti kakav je imao prije poplava. Bh. strongmen se danas zaputio sa tim automobilom i Dini uručio ključeve. Dininoj sreći nije bilo kraja.

Begić je, naime, dobio isti automobil kao onaj koji je imao prije razornih poplava, kada je izgubio svog četverotočkaša. Ovom prilikom, Nedžmin se zahvalio Elvisu Hasanoviću, koji je donirao automobil Dini, koji je, kako rekosmo pretrpio strašan i nenadoknadiv gubitak – ostao je bez trudne supruge Ajle, koja je stradala dok je spašavala svoju kćerku Dalal.

Nedžmin je za Senzacija.ba ispričao kako je došlo do svih ovih lijepih vijesti:

Nadamo se da će nova kuća biti ljepša i bolja od one koju je imao, pružajući mu tako priliku za novi početak.

Izvor vijesti: haber.ba