GO SDA Bihać pobjednik Lokalnih izbora u Bihaću

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine utvrdila je konačne rezultate Lokalnih izbora koji su održani 6. oktobra tekuće godine. Gradska organizacija Stranke demokratske akcije Bihać s osvojenih 5 164 (27, 43%) glasova ostvarila je najbolji rezultat u administrativnom središtu Unsko – sanskog kantona.

U odnosu na prethodne izbore koji su održani prije dvije godine, SDA Bihać na čelu s predsjednikom Šemsudinom Dedićem popravila je rezultat za 1 177 glasova.U poređenju s Lokalnim izborima koji su održani u novembru 2020. godine stranka je popravila rezultat za ukupno 86 glasova.U pogledu broja mandata, Stranka demokratske akcije je porasla za jedan mandat u Gradskom vijeću s osam na devet mandata.


Politiku GO SDA Bihać u Gradskom vijeću Grada Bihaća za mandatni period 2024. – 2028. zastupat će mnoga nova lica, ali i određeni dosadašnji vijećnici koji su ponovno dobili povjerenje od strane građana Bihaća. Kandidat SDA za Gradsko vijeće Grada Bihaća Mustafa Zulić osvojio je najveći broj glasova od svih kandidata u Gradu Bihaću i to 1 116, dok se na drugom mjestu nalazi Fikret Bosnić s odlična 942 glasa s obzirom da je Bosnić po prvi put bio kandidat za Gradsko vijeće našeg grada. U poređenju s kandidatima iz nekih drugih političkih subjekata koji obnašaju izvršne i zakonodavne funkcije gospoda Zulić, Bosnić ali i ostali kandidati ispred SDA ostvarili su zaista respektabilan i odličan rezultat.


U konačnici GO SDA Bihać ostvarila je najbolji rezultat u Gradu Bihaću te će imati najveći broj vijećnika u mandatnom periodu 2024. – 2028. godina ukupno devet, kao i drugoplasirani POMAK. U Gradskom vijeću participirat će i drugi politički subjekti: SDP s četiri, NES s tri, NiP i SBiH s dva, kao i Možemo bolje s jednim vijećnikom.

Izvor: Uskvijesti.ba