Hajrudn Havić: “Osam osoba trenutno u hospitalizaciji, od čega dvije na intenzivnoj njezi. Danas dolazi oprema koju je naručio Džanan Musa” (VIDEO)

Danas je održana redovna press konferencija Kantonalnog štaba civilne zaštite Unsko-sanskog kantona i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK, na kojoj su građani informirani o trenutnom stanju na području Unsko-sanskog kantona kada je riječ o pandemiji korona virusa.

Iz referentne laboratorije u Sarajevu, dobili smo rezultate testova na koronavirus za 33 uzorka sa područja Unsko-sanskog kantona, poslanih jučer. Svi su negativni na koronavirus, izvijestila je ministrica zdravstva USK dr. Nermina Ćemalović.

Na zaraznom odjelu Kantonalne bolnice u Bihaću trenutno je osam pacijenata, šest na odjelu a dvije osobe su prebačene na intenzivnu njegu zbog pogoršanja stanja, informisao je Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice u Bihaću, on je dodao kako će danas biti isporučena dva monitora koja je za Kantonalnu bolnicu naručio Džanan Musa, te se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli Kantonalnoj bolnici.

The post Hajrudn Havić: “Osam osoba trenutno u hospitalizaciji, od čega dvije na intenzivnoj njezi. Danas dolazi oprema koju je naručio Džanan Musa” (VIDEO) appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba