Adnan Habibija predstavio svoj plan i program rada #HrabroZaBihac za mandatni period 2023.-2028.

Sinoć je kandidat Gradske organizacije SDP BiH Bihać za gradonačelnika Grada Bihaća Adnan Habibija u prepunoj velikoj sali hotela Emporium prezentovao svoj izborni plan i program rada #HrabroZaBihac.

U svom obraćanju zastupnik SDP BiH u Parlamentu BiH prof. dr. Albin Muslić je istakao da je Habibija afirmatovnom i pozitivnom kampanjom iz dana u dan sve bliži poziciji prvog čovjeka grada Bihaća i da vjeruje da će Bišćanke i Bišćani znati prepoznati novi val promjena koje dolaze u Bihać, te da će petog februara ove godine nagraditi dosadašnji rad, trud i zalaganje Adnana Habibije.

Habibija je svoj plan i program bazirao na tri cjeline: Hrabro u investicije, hrabro za ljude i hrabro protiv kriminala i korupcije.

U prvom dijelu programa su neki od započetih projekata na čije završavanje građani Bihaća čekaju već dugi niz godina, poput završetka izgradnje Sportske dvorane Luke, poslovnih zona Kombiteks i Kamenica, ali i izgradnje poslovne zone Ripač, izgradnja Fabrike vode na izvorištima Privilica i Klokot, pokretanje biohemijske laboratorije pri JP Vodovod d.o.o. Bihać kako bi građani imali kvalitetnu pitku vodu, dodatne investicije u turizam, izgradnja kružnog toka na križanju ulica Žrtava srebreničkog genocida i Bosanskih šehida, obnova i uređenje fasada na objektima kolektivnog stanovanja, izgradnja Gradskog bazena, rekonstrukcija i adaptacija u kongresu dvoranu objekta Kulturnog centra Bihać tzv. Doma USAOJ-a, izgradnja Gradskog kupališta i plaže na rijeci Uni.

Dio programa pod nazivom “hrabro za ljude” odnosi se sve ono što je Adnan Habibija do sada radio kao gradski vijećnik u GV Bihać, a odnosi se na zaštitu radničkih prava. Ovdje se podrazumjeva nastavak zajedničke borbe za uvođenje neradne nedjelje u trgovinama, što će sigurno biti jedan od prvih radnih zadataka budućeg gradonačelnika Habibije. Također, Habibija ima u planu i osnivanje kancelarije za radnička prava u kojoj će radnici imati besplatnu pravnu pomoć, brigu o veteranima i boračkim populacijama, podršku poljoprivedi i dodjeli narodu gradskog poljoprivrednog zemljišta…

Dio “hrabro protiv kriminala i korupcije” se odnosi na zaštitu gradskih resursa od zloupotrebe, transparentnost u radu organa i ustanova, reviziju poslovanja Gradske uprave u proteklih 10 godina kao i pozvati federalne inspekcije i revozore da provjere zatečeno stanje u gradskoj upravi, ali i osiguravanje sredstva za povećanje sigurnosti u lokalnoj zajednici kroz rad službe za civilnu zaštitu i kroz podršku policiji i vatrogascima.

“Ovo su historijski izbori za grad Bihać, koji će petog februara ove godine, nakon šest godina stagnacije dobiti novog gradonačelnika, koji će ovaj grad povesti iz tame i tmine tunela u kojeg ga je dovela ova vlast, povesti ka svjetlu budućnosti i pozitivnih tokova. Vjerujem u nesebičnu podršku koju mi svakodnevno ukazuju građani ovog grada, jer ovo je uvijek bio grad njegovih građana, a nikako i nikad grad podanika. Znam da me čeka puno posla, ali još jednom obećavam i garantujem da ćemo raditi maksimalno, trošit racionalno i sigurno nećemo krasti svoj narod.”