Advokat o ubistvu brata Vojina Mijatovića: Huligana pokušavaju nasiljem da se svide vlastima

Prelević je, povodom premlaćivanja na smrt oca koji je u dječjem parku na Voždovcu pokušao da od huligana zaštiti sina, inače brata federalnog ministra Vojina Mijatovića, rekao agenciji Beta da su u nastajanju razne huliganske grupe koje misle da sve mogu da riješe silom.

Svaki dan slušamo i čitamo da je neko nekoga izbo nožem. Prije neki dan sam bio kod tužioca koji mi je rekao da su zatrpani predmetima koji se odnose na ubode nožem i otkrivanjem hladnog oružja kod maloljetnika. Ta činjenica će rezultirati još tragičnijem nasilju“, kazao je srbijanski advokat.

Prema njegovim riječima, grupe huligana pokušavaju da se nasiljem svide vlastima i da steknu upotrebnu vrijednost kod vlasti.

„Ova vlast nikada nije osudila divljanje huligana, već ih čak angažuje i u predizbornim kampanjama“, rekao je Prelević.

Potpredsjednik Vlade Federacije BiH i ministar razvoja i preduzetništva Vojin Mijatović saopštio je da je njegov mlađi brat ubijen u nedjelju u Beogradu.

Đorđe Mijatović (37) je ubijen u dječjem parku na Voždovcu, kada je pokušao da zaštiti svog sina od maltretiranja grupe huligana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je tek danas potvrdilo informaciju o premlaćivanju na smrt Đorđa Mijatovića.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obavještenja u vezi sa događajem nakon kojeg je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Mijatović, prneosi n1.

Izvor vijesti: haber.ba