Bakir Izetbegović: Penzioner sam od prije dva dana, vrlo skromno živim… – Govorio je o supruzi Sebiji, kćerki Jasmini, Al Shiddiju…

Na pitanje šta je sa njegovom kćerkom, odnosno da li ide u politiku, kazao je da je ona umjetnica, dizajnerica. Mnogo laži se pričalo i o njoj…

 

“Mislim da će Sebija Izetbegović ostati u Skupštini KS, dobila je najviše glasova. Na čelu KCUS-a ostat će do kraja mandata, koji ističe za 10 mjeseci. Ne bih rekao da će se dalje kandidovati”, kazao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović za N1.

 

Na pitanje zašto za sebe nije uzeo neku poziciju, te da li se spremau penziju, Izetbegović je kazao da sluša unutrašnji glas.

 

– Loše sam se osjećao u prethodnom mandatu u Domu naroda. Ne sjedi mi se više tamo. Ja sam penzioner od prije dva dana sa nekom solidnom penzijom. Vrlo skromno živim. Meni ne trebaju posebne pare. Nisam išao dugo na godišnje odmore, imam nešto ušteđevine.

 

Što se tiče političke karijere njegove supruge, lider SDA je kazao kako misli da će ona ostati u Skupštini KS, te konstatovao da je “dobila najviše glasova. Uvijek je bila prva nas svim izborima, tajnim i javnim”.

 

Za sebe je kazao i to da će se boriti da sačuva liderstvo u SDA.

Na pitanje šta je sa njegovom kćerkom Jasminom Izetbegović, odnosno da li ide u politiku, kazao je:

 

– Ona je umjetnica, dizajnerica. Mnogo laži se pričalo i o njoj. Neće u politiku. Ja sam u NY Timesu opisan kao najbogatiji čovjek na Balkanu, kad mi je imovina bila 7.000 KM. Pričali su da je moj otac (Alija Izetbegović) obećavao zlatne kašike i da je moja majka tražila zlato za mene. Sve su to budalaštine.

 

Lider SDA je također kazao kako nema pojma jo je doveo Al Shiddija u Sarajevo.

 

– Ne može Al Shiddi ili bilo ko reći da mi je na bilo kakav način nešto dao, kazao je Izetbegović.