ČOVJEK NARUČIO UBISTVO SI.OVATELJU SVOJE KĆERKE (15): Djevojčica se objesila, A ON JE dočekao svoju…

Tužilaštvo u Italiji pokrenulo je postupak protiv Lucija Jorile (64) i terete ga da je naručio ubistvo Đuzepea Mataraca (45), koji je si.ovao njegovu kćerku (15), a koja je potom izvršila samoubistvo, piše Espreso.

Djevojčica se ubila u januaru 2008. godine, nekih šest mjeseci nakon što ju je Đuzepe si.ovao. On je naknadno osuđen na 11 godina zbog tog i si.ovanja još jedne maloljetne djevojčice. Međutim, poslije nešto više od 9 godina pušten je iz zatvora, a njega su ispred kuće likvidirali Đuzepe Masaro (59) i Generoso Nasta (34), kojima je, kako se sumnja Lucio platio oko 20.000 eura da počine ubistvo.

Đuzepe Mataraco likvidiran je ispred svoje kuće u julu 2018. godine, mjesec dana nakon što je izašao iz zatvora u kojem je proveo devet od dosuđenih 11 godina. Đuzepeu su prišli Masaro i Nasta, pretvarajući se da hoće da ga pitaju za pravac, i tada su ispalili u njega više hitaca.

Masaro i Nasta su 2021. godine osuđeni na doživotnu kaznu zatvora, a tužilaštvo je sada pokrenulo postupak protiv Lucija, kojeg terete da je naručio likvidaciju Mataraca.

Izvor vijesti: haber.ba