“ČUDOVIŠTE IZ AMŠTETENA” PREBACUJU U OBIČAN ZATVOR: Monstrum koji je KĆERKI NAPRAVIO 7 DJECE izlazi sa PSIHIJATRIJE

Austrijski sud presudio je da Jozef Fricl, koji je svoju kćerku držao u zatočeništvu 24 godine, si.ovao je i sa njom imao sedmoro djece, može da bude premješten iz psihijatrijskog pritvora u običan zatvor.

Državni sud u gradu Krems je u saopštenju naveo da 89-godišnji Josef Fricl može biti premešten jer više ne predstavlja vrstu opasnosti koja zahteva zadržavanje u psihijatrijskom pritvoru.

Odluka je zasnovana na saslušanju Fricla 30. aprila, kao i na izveštajima forenzičkih i psihijatrijskih veštaka, prenosi AP.

Zbog Friclove napredujuće demencije i lošeg fizičkog zdravlja, psihijatrijski pritvor više nije neophodan za njegov ”kombinovani poremećaj ličnosti“, jer više ne postoji opasnost da počini teška krivična dela, saopštio je sud.

Sud je naveo da Fricl može da bude premešten u zatvor na 10 godina probnog perioda, ali da ne može u potpunosti da bude pušten.

Tužioci su u januaru uložili žalbu na raniju odluku da Fricl može biti premešten u običan zatvor, a obe strane takođe imaju pravo žalbe na poslednju odluku suda.

Za njegov zločin saznalo se 2008, a naredne godine je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog incesta, si.ovanja, prinude, zatvaranja i porobljavanja svoje kćerke, kao i ubistva iz nehata jednog od svojih maloljetnih sinova.

(Espreso/Telegraf/Agencije/Prenijela T.Š.)

Izvor vijesti: haber.ba