Dječak OSUMNJIČEN ZA UBISTVO DJEVOJČICE (5), sada se suočava sa istragom zbog polnog zlostavljanja djece

Dječak osumnjičen za ubistvo male Rose ponovo je pod istragom zbog si.ovanja i se.sualnog napada. Dječak, koji se sumnjiči da je 2023. godine brutalno ubio petogodišnju Rosu, ponovo je pod lupom tužilaštva, a zbog silovanja koje se navodno dogodilo u februaru 2022. godine u Rambervilu.

Osumnjičeni, koji sada ima 16 godina, već je osuđen 15. marta na tri godine zatvora, jedna uslovno, a sada je pod istragom zbog drugog slučaja u kojem se tereti za si.ovanje i se.sualno zlostavljanje, koje se navodno dogodilo u februaru 2022.

Tinejdžer, koji je tada imao 14 godina, sumnjiči se da je zamolio troje djece od 9, 11 i 12 godina da ga prate do izolovane šumice u Rambervilu. Jedno od djece je izjavilo da ga je okrivljeni tada oteo i si.ovao. Drugo dijete je prijavilo da je bilo žrtva se.sualnog napada.

Podsjetimo, ovaj dječak se tereti da je ubio petogodišnju Rosu u aprilu 2023. godine, dok se djevojčica mirno igrala na stepenicama ispred svoje kuće u Rambervilu. Njeno beživotno tijelo pronađeno je u kesi u stanu osumnjičenog, a dječak je priznao da je djevojčici zaronio glavicu u kadu punu vode i da ju je davio.

Suđenje za ovo ubistvo treba da počne 11. juna.

Advokat dječaka je rekao da će pravosuđe morati da donese “racionalnu odluku o ovom teškom slučaju”.

– Ne zaboravimo da je moj klijent maloljetan. O nekim stvarima ćemo morati da raspravljamo – rekao je advokat maloljetnika.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/

Izvor vijesti: haber.ba