Dječaka (4) ujela zmija otrovnica

Četvorogodišnji mališan se ispred kapije porodične kuće u selu Draškovac kod Leskovca igrao ujutru 24. juna sa sestrama i odjednom je vrisnuo, a njegova majka je čula vrisak i brzinom munje izletjela iz kuće. Imala je šta da vidi – crnu zmiju kako se uvlači u zid, piše Telegraf.rs.

Kasnijom analizom utvrđeno je da je zmija bila otrovna.

Modri otoci
– Vidjela sam ubod i odmah pozvala hitnu pomoć. Prevezen je na Infektivno odjeljenje u Leskovac gdje je utvrđeno da se radi o zmiji otrovnici jer je moje dijete dobilo modre otoke – priča za Jugmediu uznemirena majka Tijana.

Dijete je dobilo serum i prevezeno je na Dječju kliniku Niš. Sada je dobro, ali je majka očajna.

Kuća ove pordice nalazi se u centru Draškovca u maloj asfaltiranoj ulici, ali majka Tijana tvrdi da je cijela ulica puna zmija i da one ulaze u kuće – u kuhinje, dnevne i spavaće sobe, podrume… U njenu sobu je prije neki dan takođe ušla crna zmija, koja je na fotografiji.

Slučaj prijavljen policiji
– Mile na sve strane. Ne znamo kome da se obratimo za pomoć. Slučaj smo prijavili policiji, zvali smo ZOO Planet, nismo ih našli…Očajni smo – rekla je ona,piše Avaz

U ZOO Planetu kažu da oni nisu nadležni, posebno za zmije otrovnice, te da je riječ o udruženju i da ih ima malo.

Mlada majka nije znala da u okviru JKP Komunalac iz Leskovca postoji služba za pomoć u ovakvim situacijama, što je čula od novinara Jugmedie. Međutim oni sa kojima je sve vrijeme bila u kontaktu, trebalo je da je upute gdje da potraži pomoć.

– Naš dječak je istraumiran. Sada ne smije ni napolje da izađe, a po meni, nije siguran ni u našoj kući, a nisu sigurni ni ljudi i djeca iz komšiluka, Jer, koliko među tim zmijama ima otrovnica – tvrdi ona.

Izvor vijesti: haber.ba