Evo šta se nalazi u napitku koji svako jutro konzumira Kejt Midlton

Kejt Midlton (Kate Middleton) ima poseban obrok s vlastitim potpisom koji konzumira svaki dan. Riječ je o smoothieju koji ispija ujutro.

Prema izvorima s kraljevskog dvora, u njemu se nalaze spirulina, špinat, kelj, matcha, salata romana, korijander i borovnice, prneosi Avaz.

– Ovaj smoothie je prepun antioksidansa koji se bore protiv oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, to su toksini iz okoliša koji nam narušavaju prirodni sjaj kože – izjavila je bivša kraljevska nutricionistica Dženifer Henvej (Jennifer Hanway).

Ako već niste upoznati s tim sastojkom, spirulina je vrsta alge koja se naziva superhranom zahvaljujući velikoj koncentraciji antioksidansa, vitamina B, magnezija i drugih hranjivih tvari. Matcha je zeleni kofeinski prah, napravljen od lišća zelenog čaja.

Osim kofeinom, matcha je bogata antioksidansima i aminokiselinama, a povezuje se sa smanjenim rizikom od bolesti jetre i kardiovaskularnih problema, navodi Healthline.

Preostali sastojci su voće i povrće, koje osigurava veliku dozu antioksidansa i mikronutrijenata poput vitamina A, C, K, folata i magnezija.

Izvor vijesti: haber.ba