Gradonačelnik New Yorka optužen za zlostavljanje

U tekstu tužbe, bivša policijska administrativna saradnica Lorna Beach-Mathura tvrdi da ju je Adams, tada saobraćajni policajac, vozio kući, stao na praznom parkiralištu i zatražio seks od nje.

Beach-Mathura nadalje tvrdi da je Adams, nakon što ga je odbila, “nasilno gurnuo” njezinu ruku prema svom međunožju te je masturbirao.

Adams je već ranije zanijekao tvrdnje Beach-Mathure kada je u novembru podnijela pritužbu Vrhovnom sudu države New York.

“To se apsolutno nije dogodilo”, rekao je tada. “Ne sjećam se da sam ikada sreo ovu osobu i nikada ne bih nikome naudio u toj mjeri”, kazao je.

U tužbi se još navodi da se napad dogodio dok su ona i Adams radili za policijsku upravu New Yorka. Beach-Mathura navodi da je Adams rekao da će razgovarati s njom o unapređenju i pokupio ju je svojim automobilom nakon posla na Manhattanu.

Rekla je da je, umjesto da ju je odvezao ravno do njezine kuće na Coney Islandu, stao na praznom mjestu u blizini rijeke Hudson. Beach-Mathura tvrdi da je ondje tražio oralni seks u zamjenu za unaprjeđenje.

U svojoj tužbi, Beach-Mathura je rekla da je doživjela seksualno zlostavljanje, zlostavljanje, nanošenje emocionalne patnje, rodnu diskriminaciju i seksualno uznemiravanje.

Traži odštetu od najmanje 5 miliona dolara, pišu Vijesti.ba.

Izvor vijesti: haber.ba