Grupa “Pravda za Dženana”: Svaka vaša podla laž je nas ojačala još više

U toku ovih 6 godina i 9 mjeseci od tada, sve je više bilo onih koji su spremni podijeliti malo svoje snage sa babom Murizom, podržati borbu, razumjeti bol, naveli su

 

Grupa “Pravda za Dženana”oglasila se na Facebooku. Njihov status prenosimo u cijelosti.

– Niste nam vjerovali 2016. godine kada smo vam rekli da se nećemo umoriti, da ćemo dokazati da je naš Dženan ubijen, a niste nam vjerovali ni svih godina poslije.

 

Mislili ste da će slučaj, kao i mnogi drugi ranije, pasti u zaborav. Mislili ste da će vaše bljuvotine i laži o Dženanu, o nama, o samom događaju, umoriti građane i medije, a na koncu i nas. Međutim, postigli ste upravo suprotno.

 

Ova stranica je nastala 17. februara 2016. godine. Na dan Dženanove dženaze. Na dženazi je bilo hiljade ljudi, mirno, dostojanstveno u tišini. Pružili su tada, svaki pomalo svoje snage babi koji je sina spuštao u mezar, pri tome se hrabro držeći uspravno.

 

U toku ovih 6 godina i 9 mjeseci od tada, sve je više bilo onih koji su spremni podijeliti malo svoje snage sa babom Murizom, podržati borbu, razumjeti bol. Mislili ste da ćemo nakon ovoliko vremena – a vjerovatno ste to očekivali i ranije – stati, posustati.