Halil Bajramović: Jednom će sve ovo biti ‘jučer’… kada zora svane, a svanut će


Jučer je bio dinamičan dan. Prvo su nas zadesili jači potresi oko Sarajeva, udarilo prvo džemre😉 a zatim je i CIK zvanično, na osnovu pravosnažne presude, donio odluku da mi oduzme mandat u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Poštujem i uvažavam ovu odluku. Moram biti iskren, CIK je bio korektan. Danas, to jest jučer su me pozvali, iznio sam svoju odbranu, ali njihova ograničenja su jasna, iako je i njima jasno šta se tu desilo, propisi su jasni i ne bih želio da zbog moje pravde učine nekom drugom nepravdu ili nekom od svojih uposlenika i članova.

◾️Borba i dokazivanje se nastavlja. Bit će dinamično, ali i puno argumenata u narednom periodu. Rukavice su očigledno davno skinute i trebalo mi je vremena da to shvatim, i vidjet ćemo kako će izgledati kad i mi učinimo isto.

◾️Pravosudna mafija je očigledno davno zaživjela na prostorima Bosne i Hercegovine. Ovo su očigledno reperi njihovog djelovanja, nekad individualnog a nekad umreženog i po naredbi iz nekog centra moći koji djeluju u svim segmentima društva, koji su to centri moći, već postoje preliminarni dokazi koji se dopunjuju.
U narednom periodu ćemo otvoriti mnoga pitanja iz prošlosti kako bi građanima mogli pojasniti dešavanja u sadašnjosti, što bi znatno utjecalo na kreiranje budućih odluka te da se nikom ne ponavlja ono što se meni trenutno dešava.

◾️Što se tiče mog mandata u FPBiH, kako kaže jedan balkanski muzičar: “Mandat dole, mandat gore, briga me.”
Nema više 11 krajiških zastupnika u parlamentu, pa šta. Ali ostaje 10, tu razliku ne vidim i dalje su jaki ako žele da se bore. Oni koji su imali cilj da me uklone iz parlamenta nisu se baš obogatili, a vidjet ćemo u budućnosti i koliko su se usrećili.

◾️Ostajem kod poštivanja sudskih odluka, kakve god da jesu i na koji način da su donešene. Mislim da je sad već svima jasno da tu nešto ne štima već duže vrijeme. Sad već postoji duži period za analizu, neizbrisivi tragovi na osnovu kojih se može složiti kompletna slika šta se u pravosuđu dešavalo u proteklih 20 i više godina i sa kojim ciljem.

Naše je samo da to posložimo i prezentiramo javnosti i onima koji bi to trebali akceptirati, ako i taj sistemski segment nije urušen, a svi pokazatelji govore da jeste.

◾️Odavno gledamo kako nam djeca krajine i šire, pa i djeca sudija, umiru šmrkajući kokain pa čak i prah za krompirovu zlaticu, dok naše sudije natječu se ko će više osuditi zlatnih ljiljana, generala i drugih najodanijih sinova Bosne i Hercegovine, kojeg uglavom osude za ništa, onako olako osude za metar drva, krivo popunjenog zahtjeva, kupljenu laž svijedoka i slično, dok dileri likuju i demonstriraju moć i nedodirljivost u pravosuđu oslobađajućim presudama, jer su odavno svoju narko mrežu uvukli i u pravosudne redove, na razne načine poklopili sistem i usidrili.

◾️Sad već postoji ozbiljna statistika. Ja sam tu manje više nebitan, ali veoma odlučan da to dokažem i da se obračunamo sa takvima bez obzira na njihovu trenutnu poziciju i moć ili moj trenutni problem. Borba se nastavlja i u dubokoj smo prednosti, kako god to u ovom trenutku izgledalo.

◾️Hvala svima koji mi daju podršku na bilo koji način u ovim trenutcima. Nisam u stanju da se svima individualno zahvalim na sve vaše poruke i pozive, halalite, pa koristim ovu priliku da vam se od🖤 zahvalim.
◾️Hvala dojučerašnjim kolegama u Parlamentu Federacije 🇧🇦
◾️Hvala mojoj herojskoj porodici koja sve ovo podnosi. Ponosan sam na njih.💙❤️💚🩵🖤⚜️

Jednom će sve ovo biti ‘jučer’… kada zora svane, a svanut će.⚜️🖤🇧🇦