Haris Mešić s pištoljem dočekao dugogodišnjeg prijatelja???

“Haris Mešić, nezavisni kandidat za načelnika Bosanskog Petrovca, pozvao je telefonom dugogodišnjeg prijatelja Muhameda Omeragića, poznatog kao Burek, da dođe kod njega kući kako bi razjasnili verbalne konflikte u kojima se Mešić etiketira navodno kao “srpski igrač” koji razbija jedinstvo Bošnjaka. Burek se odazvao pozivu, a Mešić ga je dočekao s pištoljem, navodi u fb komentaru kćerka Muhameda Omeragića, Emina.

Prema navodima građana, Mešić je nezavisni kandidat koji je navodno u dogovoru sa SNSD-om istakao svoju kandidaturu, svjestan da ne može pobijediti,a sve kako bi onemogućio Bošnjaka da bude načelnik u naredne četiri godine.

Kandidati su već poznati: ispred SDA je aktuelni načelnik Mahmut Jukić, ispred SNSD-a Bobana Velaga Lipić, te Haris Mešić kao nezavisni kandidat. Inače, Haris je bio vijećnik i direktor Unsko-sanskih šuma ispred SDA, te član Izvršnog odbora i Kantonalne skupštine SDA.

Građani Bosanskog Petrovca pričaju da su braća Mešići poznati po pisanju i objavljivanju s lažnih profila, vrijeđanju i laganju. U Facebook objavi Harisovog brata vide skrivenu prijetnju: “misli Harisov brat da će u Bosanskom Petrovcu biti sve više HADŽIJA…” Aludira li to na Hadžiju iz Lukavca koji zbog trostrukog ubistva služi kaznu od 24 godine zatvora, pitaju se građani. Možda će policija shvatiti ovo kao ozbiljnu prijetnju?”

izvor:Crna Hronoka