Hoće li neko nešto poduzeti vezano za SMRAD U BAKŠAIŠU I NA HIPODROMU ili uživamo u “mirisu” fekalija?

2017. je na Hipodromu započelo sa radom POSTROJENJE ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA U BIHAĆU, prenosim izjavu tadašnjeg gradonačelnika grada Bihaća na dan otvorenja: “Jednoga dana naša djeca će uživati u blagodatima i vrijednostima ovog projekta. Mi nismo ni svjesni problema koji se tiče kanalizacije i fekalija, dok se to ne desi u našem dvorištu ili kući. Zbog toga je ovo ogromna stvar za naš grad.”

Ma kakvim bolan blagodatima? 7 godina poslije, ja, kao dijete prvenstveno grada Bihaća, a onda mjesne zajednice Bakšaiš, ne uživam ni u kakvim blagodatima ovog projekta!

30 godina živim na Hipodromu, te sam godinama uživala u dugim šetnjama od hipodroma pa do Velhova, a danas? Danas u večernjim satima posmatram Pokoj i predivna zelena polja ali IZA ZATVORENOG PROZORA!

ZAŠTO?

Pa zato što nam je ovo moderno postrojenje, opremljeno sa “najsavremenijom” tehničko-tehnološkom opremom, DONIJELO nemoguć SMRAD u čitavom naselju. Da li se smrad fekalija u čitavom naselju može smatrati savremenim rješenjem za otpadne vode?

Bukvalno, ali BUKVALNO ljudi, ne može se prozor otvoriti ni na jednu sekundu od smrada, a kamoli izići u šetnju, iznijeti veš na balkon ili popiti kahva na balkonu!

Pozivam odgovorne da prošetaju ovim dijelom grada i da se nadišu ovog “mirisa” savremenog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda!

Mi to udišemo svaki dan, pa možete malo i vi! Nije smrad u vašem dvorištu, u vašoj kući pa vas briga! Mene jeste briga i sigurno neću stati na ovome.

Samo me zanima, da li je briga OSTALE mještane Bakšaiša šta udišu?

Uskvijesti.ba-Fikro Bosnić