JEZIVA SLIČNOST SA SLUČAJEM NESTANKA DANKE ILIĆ: Policija, rođaci, volonteri MOBILISANI kako bi se pronašla nestala djevojčica – roditelji u policiji DAJU ISKAZ

Nestanak djevojčice koja je išla od svoje kuće ka dedinoj, udaljenoj svega nekoliko metara, i od tada joj se gubi svaki trag, podsjeća na tragičan slučaj Danke Ilić iz Srbije.

Dvogodišnja djevojčica Raisa Marija nestala je juče u Dolžu u Rumuniji iz svog dvorišta i od tada više od 150 ljudi neumorno traga za njom.

Djevojčica je nestala dok je išla od svoje kuće ka dedinoj, udaljenoj svega nekoliko metara, i od tada joj se gubi svaki trag.

Policija, volonteri i rođaci pretražuju područje cijele noći, ali djjevojčica nije pronađena. U potragu su uključeni psi tragači, dronovi i helikopteri.

Nestanak je prijavio komšija koji je takođe cijelu noć tragao za njom.

Sličnosti sa slučajem Danke Ilić

Kao i u slučaju Danke Ilić, djevojčica je nestala na veoma kratkoj udaljenosti od svoje kuće. Danka Ilić je nestala dok se igrala u blizini svoje kuće, što je dodatno uznemirilo javnost jer su djeca često najsigurnija upravo u blizini svog doma.

Intenzivna potraga

U oba slučaja, potraga je bila intenzivna i uključivala je policiju, volontere, rođake, pse tragače, dronove i helikoptere. Ova široka mobilizacija pokazuje ozbiljnost situacije i hitnost sa kojom se pristupilo traženju nestalog djeteta.

Komšije su odmah reagovale i u oba slučaja pokazale veliku zabrinutost i solidarnost. U slučaju Danke Ilić, komšije su takođe bile angažovane u potrazi od samog početka.

Roditelji i rodbina su u oba slučaja bili u stanju šoka i anksioznosti, ne znajući šta se desilo sa njihovim djetetom. U oba slučaja roditelji su davali iskaz policiji, dok su ostali članovi zajednice nastavili da pretražuju područje.

Misterija nestanka

Kao i u slučaju Danke Ilić, gdje dugo vremena nije bilo poznato šta se dogodilo sa djetetom, tako i sada nema jasnih informacija o tome gdje je djevojčica mogla otići i šta se s njom desilo.

Slučaj Danke Ilić završio se tragično, kada je pronađena ubijena, što dodatno pojačava strahove i brige u trenutnom slučaju nestale djevojčice, piše srbija danas.

Izvor vijesti: haber.ba