Još danas na snazi odredba o obaveznoj zimskoj opremi na putevima u BiH

Meteorolozi su za danas najavili lijep i sunčan dan, pa će sigurno mnogi drugi dan vikenda iskoristiti za putovanje. Molimo vas vozite maksimalno oprezno i držite odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Povećan je broj motociklista i biciklista, pa i njih molimo da poštuju sve saobraćajne propise, saopćili su iz BIHAMK-a.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci, Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Povodom Uskrsa, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Još danas je na snazi zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini. prenosi Avaz

Izvor vijesti: haber.ba