Još jedno ubistvo u Sarajevu: Tijelo žene pronađeno u stanu, uhapšeni muž i svekrva i njihov pomagač

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili su slobode 36-godišnjeg G.R. zbog krivičnog djela Ubistvo (član 166. KZ FBiH) i 76-godišnju L.R. zbog krivičnog djela Saučesništvo u ubistvu (član 166. u vezi sa članom 31. KZ FBiH), te 67-godišnjeg L.J. zbog krivičnih djela Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja (član 345. KZ FBiH) i Pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela (član 346. KZ FBiH) na štetu 38-godišnje N.R, iz Sarajeva.

Policijski službenici su u stanu u Kolodvorskoj ulici pronašli beživotno tijelo 38-godišnje žene N.R. koja je usmrćena prije više dana. Za ovo krivično djelo slobode su lišeni suprug preminule, G.R. (1988) i njegova majka L.R. (1948). U stanu su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog djela. Zbog osnova sumnje da je znao za smrt N.R., te da je pružio pomoć učiniocima, slobode je lišen L.J. (1957) iz Sarajeva,piše Avaz

Tijelo preminule je prevezeno u prosekturu Bare, te će po naredbi tužiteljice biti izvršena obdukcija.

Svi lišeni slobode su u službenim prostorijama Uprave policije, te će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Izvor vijesti: haber.ba