Kataklizma u Grčkoj: Ulice pod vodom, zabilježeno 400 udara groma

Već sada je u velikom broju slučajeva došlo do poplava, dok udari gromova izazvali požare, usljed čega su vatrogasci imali pune ruke posla.

Mreža Nacionalne opservatorije Atine je u roku od dva sata zabilježila preko 400 udara groma.

Kiša slabijeg intenziteta pada i dalje, a ranije su obilne kiše padale u Dionisu, Agios Stefanosu i Spati. Obilna kiša pala je tokom podneva i u Elefsini. U popodnevnim časovima loše vrijeme je zahvatilo i oblasti Peloponeza.Komisija za procjenu rizika juče je održala hitan sastanak, a sastao se i koordinator Civilne zaštite, s obzirom na opasne vremenske pojave. U Agios Stefanosu je pala najveća količina kiše.

Podsjećanja radi, nešto poslije 12 časova na mobilne telefone stanovnika Atike poslata je poruka 112 jer se u narednih nekoliko sati očekivalo pogoršanje vremena.Od jučer je “talas” nevremena zahvatilo Grčku, a glavne karakteristike su kiše, oluje i velika aktivnost gromova. Očekuje se da će intezitet oslabiti u četvrtak kasno uveče.

Posebno dramatično je bilo u Solunu gdje je bujična voda ozbiljno ometala saobraćaj, pa čak i nosila sa sobom kontejner za smeće i druge velike predmete,pišu Vijesti

Izvor vijesti: haber.ba