Klub malih elektroničara u Cazinu

Električar klub

U organizaciji Kluba malih elektroničara Cazin (KMEC), u Cazinu će se u subotu, 14. marta, s početkom u 13h sati, održati prezentacijski čas pod nazivom “Klub malih elektroničara”, za sve zainteresirane učenike i roditelje. Lokacija održavanja je prostorija “w3sedic”, na ćupriji preko puta Frizerskog “Prestige”.

Klub malih elektroničara predstavlja mjesto na kojem djeca imaju priliku da uče o novim tehnologijama koje su prisutne i koje pokreću moderan svijet. Inače biće to mjesto na kojem će djeca imati prilku da uz stručno predavanje i kroz zabavne aktivnosti uče o načinima rada i funkcionisanja elektroničkih uređaja.

Djeca će učiti o elektroničkim elementima, o načinima njihovog djelovanja, njihovog spajanja u funkcionalni elektronički sklop i pisanja programa koji će upravljati tim elementima.

Djeca će imati priliku da rade s najnovijim elektronskim uređajima na tržištu. Naučit će kako različiti elektronski elementi rade, kako ih međusobno povezivati i programirati kako bi napravili funkcionalan elektronski sklop.

Više pročitajte na sljedećem LINKU

 

Izvor: