Nastavlja se potraga za tijelom Danke Ilić

Osumnjičeni J. S. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, dovedeni su u Tužilaštvo sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru.

Njima se na teret stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Brojne policijske snage su na terenu, a centar potrage je na deponiji za koju je ministar policije Srbije Bratislav Gašić rekao da ih je na nju jedan od uhapšenih doveo i rekao da su tu bacili Dankino tijelo.

Tokom prethodnih dana kopali su bageri na toj deponiji. Prvo je raščišćena šuma, pa su krenuli sa kopanjem. Međutim, kada padne mrak tu nema ulične rasvjete, pa su se mašine sinoć povukle i ostalo je da dežura patrolno vozilo. Sada se vraćaju mašine i nastavljaju pretraživanje.

Budući da se sumnja da su uhapšeni prebacili tijelo na drugu lokaciju, potraga se odvija i u selu Luka odakle jedan od uhapšenih,piše N1

U Boru od jučer, kako kaže naša reporterka, građani pale svijeće i ostavljaju igračke za malu Danku.

„Ništa nije bilo organizovano, krenulo je sponatno, građani su počeli da dolaze i iskazuju žalost zbog smrti djevojčice. Sve više je upaljenih svijeća, nije bilo gužve ali stalno je neko dolazio, ostavljali su igračke, svijeće, Barbike za Danku“, priča reporterka N1.

Izvor vijesti: haber.ba