Komšić pobijedio korona virus, “čeka” se Dragan Čović

Naime, izolacija u kojoj je Komšić bio nakon posjete Kanadi gdje se susreo s kanadskim premijerom Justinom Trudeom čija je supruga Sophie Grégoire Trudeau zaražena virusom.

Iako se prvobitno mislilo kako Komšić nije inficiram, utvrđeno je da je pozitivan na Covid-19 ali se nije željelo s tim izlaziti u javnost kako se ne bi unosila panika u vrijeme kad su se timovi po zemlji pripremali na pandemiju.

Komšić nije hospitalizovan, ali su mu medicinski timovi pomagali tokom samoizolacije. Istovremeno, pojavili su se i novi slučajevi u Predsjedništvu koje je potvrdilo da je inficiran glavni sekretar, piše “Bljesak“.

S druge strane, prema neslužbenim informacijama, u sličnoj je situaciji i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je na dan kad je Komšić izašao iz samoizolacije, objavio kako ulazi u samoizolaciju.

Iako se službeno objavilo da je to zbog posjete Zagrebu kojeg je, kako je rekao sam Čović, morao uraditi oči u oči, “Bljesak” neslužbeno saznaje da se i u čelnika HDZ-a sumnja na virus zbog čega je trenutno u svom domu iz kojeg neprestano šalje saopštenja o telefonskim konferencijama.

Čović je, podsjetimo, nakon povratka iz Austrije, gdje je primljen u jednu akademiju, podvrgnut testiranju na COVID-19 a javnosti je saopšteno kako je negativan.

Istovremeno, na virus su testirani brojni funkcioneri u BiH dok, s druge strane, u javnosti isplivavaju svjedočanstva o tome kako ”obični” ljudi ne mogu tako lako do testa.

Izvor vijesti: haber.ba