Kosovska policija uhapsila rusku špijunku

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla potvrdio je da je policija uhapsila Ruskinju Dariju Aslamovu na sjeveru zemlje.

Svecla je istakao da su “mnoge zemlje dokazale da se bavila špijunažom za ruske vojne obaveštajne službe i da je djelovala pod maskom novinara”.

– Učestvovala je i u borbama u Ukrajini tako što je vodila propagandu o ruskoj invaziji na Ukrajinu – napisao je Svecla na Facebook profilu.

Na pojedinim fotografijama koje je Svecla podijelio u Facebook objavi, vidi se Aslamova sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i sirijskim predsjednikom Basharom el Asadom.

Svecla je kazao kako su kosovske vlasti bile upoznate sa njenim aktivnostima, a prema njegovim riječima, Aslamovoj je zabranjen ulazak u mnoge zemlje.

– U ovom slučaju je zabranjen i angažman relevantnih aktera dok se ne razjasne njene namjere – rekao je šef policije Kosova.

– Njen pokušaj da uđe u našu zemlju, pored toga što se poklapa sa događanjima na sjeveru zemlje, jasno dokazuje ruske veze i propagandu kojima se Srbija već priključila i koje imaju za cilj destabilizaciju naše zemlje – dodao je Svecla.

Izvor vijesti: saff.ba