Kremlj: Ako Francuska pošalje trupe u Ukrajinu, neizbježan je direktan sukob s NATO-om

Macron je na jučerašnjoj konferenciji u Parizu potvrdio kako “u ovoj fazi nema koncenzusa” oko odluke, ali da “ništa ne treba isključiti”.

– Sama činjenica da se razgovara o mogućnosti slanja određenih kontingenata u Ukrajinu iz zemalja NATO-a vrlo je važan novi element, kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima kada su ga upitali o Macronovim izjavama, piše Index.hr.

Osvrnuo se i na rizik od izravnog sukoba Rusije i NATO-a ako članice NATO-a pošalju svoje jedinice da se bore u Ukrajini. “U tom slučaju ne bismo morali govoriti o vjerojatnosti, nego o neizbježnosti (izravnog sukoba)”, naveo je Peskov.

Švedska, Češka i Poljska distancirale su se od Macronovih izjava. Kijev je u međuvremenu pozitivno reagirao na Macronove komentare. Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak istaknuo je kako je rasprava o potencijalnoj zapadnoj intervenciji u ratu bila dobra. “Ovo pokazuje, prvo, apsolutnu svijest o rizicima koje Europi predstavlja militaristička, agresivna Rusija”, napomenuo je..

Izvor vijesti: haber.ba