Mamić objavio slike sudaca i zamjenika šefice USKOK-a u kafiću. Reagirao USKOK

 

Mamić objavio slike sudaca i zamjenika šefice USKOK-a u kafiću. Reagirao USKOK

PRAVOMOĆNO osuđeni Zdravko Mamić objavio je na Facebooku fotografije koje su jučer snimljene u Osijeku i na kojima su u kafiću snimljeni zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković i dvojica sudaca iz Osijeka, a sada je na sve reagirao i USKOK.
Na fotografijama koje je objavio Mamić se, uz Miškovića, nalaze suci Miroslav Rožac i Miroslav Jukić, a Mamić ih je objavio ironično komentirajući da se radi o neovisnom tužitelju i neovisnim sucima. Nije, međutim, iznio nikakve konkretne optužbe vezane za taj konkretan događaj, nego je samo naveo da se “časte, dogovaraju i druškaju”.  No zato se osvrnuo na neke prijašnje događaje. Suca Jukića je optužio da je “i prije donosio presude po kafanama”.
“Donošenje presuda po kafanama Jukiću je očito odavno na meniju, jer je u Kafiću Magis prijetio predsjedniku vijeća Krušlinu da mora presuditi Zorana i mene ili će ga spremiti u zatvor! U zatvor sam korumpiranog Krušlina spremio ja, ali mi je već tada bilo jasno da moje suđenje ne vodi predsjednik vijeća Krušlin, koji je nota bene u mom predmetu dao izdvojeno mišljenje i bio protiv moje presude. Koliko cijela ‘neovisna infrastruktura’ zaudara i smrdi od glave govori i činjenica da na traženje odvjetnika Vrhovni sud nije dozvolio da se otvori omotnica s izdvojenim mišljenjem i pročita naglas. U 21. stoljeću u neovisnom i pravednom sudu, pošalju me na sud krivosudaca koji se dogovaraju s tužiteljstvom i još kriju kakve su odluke donijeli. Pa toga nije bilo ni srednjem vijeku”, napisao je, među ostalim, Mamić.