Masovni napad na sjever Izraela: Ispaljeno sto raketa, ima povrijeđenih

Hezbolah je saopštio da je lansirao rakete i naoružane dronove na devet izraelskih vojnih lokacija u koordinisanom napadu, pojačavajući neprijateljstva na južnoj granici Libana drugi dan zaredom.

Napadi su izvedeni u znak odmazde za izraelski napad u utorak u kojem je ubijen viši terenski komandant Hezbolaha, piše britanska agencija. U saopštenju Hezbolaha se navodi da je grupa dronovima napala sedište izraelske severne komande, štab obaveštajnih službi i vojnu kasarnu.

Televizija Al-Manar, koja je povezana sa tom militantnom grupom, izvestila je da je ispaljeno 100 raketa odjednom. Izraelska vojska je prethodno poručila da je iz Libana lansirano najmanje 40 raketa, a da su lakše povređene dve osobe.

Vatrogasno-spasilačka služba Izraela izvestila je da je oko 15 požara izbilo kao rezultat raketiranja iz Libana na Gornju Galileju i Golan, kao i padajućih gelera nakon presretanja raketa iz Libana, prenosi Tajms of Izrael. Izraelski dnevni list Mariv je izvestio da je iz Libana ukupno lansirano 150 raketa na severni Izrael, prenosi Kurir.

Izvor vijesti: haber.ba