Mersudin Nanić kandidat SDA za načelnika Bužima

Danas je na izletištu Svetinja održano druženje na kojem je prisustvovalo preko 600 članova, aktivista i simpatizera Općinske organizacije SDA Bužim.

Druženju je pored brojnih gostiju prisustvovao i premijer USK-a Nijaz Hušić sa ministrima, predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK-a Jasmin Musić i predsjednici Općinskih organizacija sa područja USK-a.

Tako je na ovom prelijepom druženju, zvanično i predstavljen kandidat SDA za načelnika općine Bužim na predstojećim lokalnim izborima kao najjačeg političkog subjekta u općini Bužim.

Prijedlog za kandidata u imenu Mersudin Nanić došao je od svih 14 mjesnih odbora te Organizacije žena SDA Bužim, Asocijacije mladih SDA Bužim i prijedloga Kadrovske komisije, čime se pokazalo veliko jedinstvo koje vlada u Općinskoj organizaciji SDA Bužim.

Ova informacija popraćena je gromoglasnim aplauzom prisutnih članova i simpatizera Stranke demokratske akcije, koji nisu krili svoje oduševljenje prijedlogom da je upravo aktuelni načelnik Mersudin Nanić ponovo kandidat Stranke demokratske akcije za načelnika općine Bužim.


„Narodu Bužima treba najbolji kandidat i sasvim je jasno da je to naš Mersudin Nanić iza kojeg stoje realizovani ili su u toku realizacije svih onih projekti koji su građanima obećani u kampanji 2020-2024. godina” , istakao je Abid Mulalić, predsjednik OO SDA Bužim.

“Mersudin Nanić otkako je izabran za načelnika općine Bužim u potpunosti je opravdao povjerenje ne samo članstva SDA već i svih građana općine Bužim, jer iza njega ostaju konkretna djela, a ne riječi.

Na prvom mjestu stavio je interes naroda, preuzeo odgovornost, rješavao problem svih građana i sasvim sigurno unio novu energiju u radu Općine kao i na političkoj sceni u Bužimu i Unsko-sanskom kantonu. Ovo su samo neki od razloga zbog čega treba biti ponovo kandidat, jer je trenutno najbolji kadar koji ne samo SDA već i cijeli Bužim može dati za nastavak izgradnje i razvoja našeg ponosnog i viteškog grada Bužima”, izjavio je predsjednik OO SDA Bužim.

Predsjednik OO SDA Bužim potvrdio je da postojeća podrška nije slučajna jer je “Bužim postao mjesto projekata i investicija”.

“U proteklih nekoliko dana u našem Bužimu politički oponenti koje sam nekoliko puta pozivao da napišu javno šta su konkretno uradili za naš Bužim, izuzev saopćenja za javnost kojima su samo obmanjivali građane općine Bužim. Ovom prilikom pozivam ih da svoju politiku koncipiraju na bazi rada u zajednici a ne na dezinformisanju javnosti”, poručio je Abid Mulalić, predsjednik OO SDA Bužim.

Nanić: Graditi i izgraditi još više i bolje.

“Jednoglasna podrška svih političkih struktura stranke veliki je motiv i ujedno velika obaveza.

Djelima i projektima smo pokazali da imamo namjeru Bužim graditi i izgraditi u bolje i kvalitetnije mjesto za život svih njenih stanovnika.

U vremenu u kojem živimo i u kojem naši neprijatelji rade na pokušaju razgradnje države, moramo ostati jedinstveni i Bužim, kao i svaku drugu lokalnu zajednicu, ojačati i unaprijediti u svakom pogledu.

Podrška, kako meni, tako i listi SDA je podrška nastavku pozitivnih projekata koje smo započeli, i koji, hvala Bogu, Bužim čije ugodnijim mjestom za život”, kazao je aktuelni načelnik Nanić u povodu potvrde kandidature na predstojećim lokalnim izborima.

U svojim obraćanjima premijer USK-a Nijaz Hušić i predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK-a Jasmin Musić dali su punu podršku izboru kandidata za načelnika općine Bužim u imenu Mersudin Nanić koje su strukture SDA na svojim organima predložile i danas svim mi potvrdili. Također, istakli su da će u narednom periodu dati snažnu podršku svim projektima koji budu dolazili od lokalne zajednice kao prioriteti. Politika SDA je da nastavimo svi zajedno raditi i graditi naš Bužim kao i druge gradove sa područja Unsko-sanskog kantona za dobrobit svih građana.

Predsjednik OO SDA Bužim, na kraju pozvao je sve druge političke subjekte i one koji su spremni raditi za dobrobit Bužima da se pridruže podršci kandidatu SDA u imenu Mersudina Nanića.