Mjere protiv korona virusa su groteskne, apsurdne i jako opasne. Vode samouništenju i kolektivnom samoubistvu!

Njemački profesor Sucharit Bhakdi je veliki kritičar strategije koju gotovo sve svjetske vlade vode u borbi s koronavirusom. Smatra da su nepotrebne i da će u konačnici dovesti ne samo do gospodarskog sloma nego da će značajno utjecati na zdravlje ljudi koji su izloženi nevjerojatnom stresu, prenosi Teleskop.hr.

Sucharit Bhakdi je profesor sveučilišta Johannes Gutenberg u Mainzu i dugogodišnji predstojnik Instituta za medicinsku mikrobiologiju i higijenu. Vrhunski je stručnjak u području mikrobiologije i virologije, objavio je više stotina znanstvenih radova, nagrađivan je prestižnim nagradama i jedan je od najcitiranijih njemačkih znanstvenika.

Profesor Sucharit Bhakdi ističe da virusi korona koegzistiraju s ljudima i životinjama diljem svijeta. Virusi su uzrok vrlo čestih, manjih bolesti dišnih putova. Vrlo često infekcije ostaju bez simptoma. Teški slučajevi se pojavljuju uglavnom kod starijih bolesnika s drugim osnovnim bolestima, osobito pluća i srca.

Sada je, međutim, famozni novi virus COVID-19 na pozornici koji širi strah po cijelome svijetu. Koronavirus je nastao u Kini i vrlo brzo se širi. Mediji govore o tome kako je bio popraćen neočekivano velikim brojem smrti. Uslijedila su alarmantna izvješća iz sjeverne Italije koja su se podudarala s kineskim iskustvom.

– Mora se, međutim, istaknuti da epidemije u drugim dijelovima svijeta pokazuju niše stope smrtnosti i da tako visoki postotak smrtnosti od 4,5 ili 6 posto nije postignut. Na primjer, u Južnoj Koreji prividna stopa smrtnosti je bila oko 1 posto – ističe profesor Bhakdi.

Izvor vijesti: haber.ba