MJEŠTANI ZLOTA KREĆU U POTRAGU ZA DANKOM: Provjeravaće se septičke jame, bunari…

Meštani Zlota, najvećeg sela na teritoriji Bora, su se ujedinili u potrazi za telom male Danke Ilić, koja je nestala, a za čiju smrt se sumnjiči jedan od meštana, Dejan Dragijević (50). Ova situacija je izazvala tugu i brigu u zajednici, te su meštani odlučili da preduzmu akciju i pomognu u istrazi.

Poziv na proveru imanja
Na inicijativu Zorana Zdravkovića, predsednika Saveta mesne zajednice Zlot, održan je sastanak meštana, na kojem su pozvani da obiđu svoja imanja i provere pojate, bunare, septičke jame i rezervoare za vodu. Ova inicijativa je dobila široku podršku meštana koji su rešeni da doprinesu istrazi na sve moguće načine.

Unikatna solidarnost meštana
Reakcija meštana Zlota na ovu tragičnu situaciju je jedinstvena u istoriji sela. Meštani su se ujedinili u osudi onoga što se nikada ranije nije desilo u njihovoj zajednici, pokazujući unikatnu solidarnost i odlučnost da pomognu u rešavanju slučaja.

Miki Janošević, zamenik gradonačelnika Bora i meštanin Zlota, izrazio je podršku ovom naporu zajednice, ističući važnost očuvanja jedinstva i razvoja sela.

– Zlot i Zloćani su jedinstveni u osudi nečega što se nikada nije desilo u istoriji našeg sela. Zamolili smo ljude, a bili su predstavnici iz svih rejona, da obiđu svoja imanja, pojate, da provere bunare, septičke jame, rezervoare za vodu i da svaku moguću promenu koju oni sami nisu načini prijave policiji,Štabu za vanredne situacije i Mesnoj zajednici Zlot. Nadamo se i verujemo da ćemo oprati ljagu i ogromnu sramotu, koju smo dođiveli a nismo zaslužili. Zlot mora da ostane jedinstven i da nastavi da živi i razvija se – kaže Miki Janošević, zamenik gradonačelnika Bora i meštanin Zlota,piše Republika

Izvor vijesti: haber.ba