NA AUTOMOBILU UBIJENOG NUSRETA PRONAĐENI TRAGOVI: Dokazi ukazuju da je zločin bio planiran

Tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s telefona žene s kojom je bio u kontaktu.

Poruka, za koju se ispostavilo da ju je poslala osoba koja je željela da mu naudi, pozivala ga je da dođe do nje. Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu, ali umjesto očekivanog susreta, dočekala ga je zasjeda.

Na dogovorenom mjestu, umjesto žene, sačekao ga je veći broj muškaraca koji su ga brutalno pretukli, piše Sandžak Danas.

Prema riječima rođakinje ubijenog, sumnja se da je bivši suprug žene s kojom se Nusret viđao idejni tvorac ove zlokobne zamke.

“Sumnjamo da je ona to namjerno uradila u tandemu s bivšim mužem, ali još uvijek nismo sigurni zašto”, izjavila je za medije.

Nakon što su počinili ovaj zločin, napadači su Nusretovo tijelo bacili u bunar, u blizini kuće jednog od osumnjičenih.

Nestanak Nusreta prijavljen je u četvrtak, a njegovo tijelo pronađeno je u subotu, što ukazuje na to da je zločin bio planiran i hladnokrvno izvršen. Policija trenutno traga za osumnjičenima, od kojih se jedan, prema nezvaničnim informacijama, već nalazi u bijegu, i to u Njemačkoj.

Ovaj tragičan događaj ostavio je dubok trag na stanovnike kako Tutina, tako i cijelog Sandžaka, koji su šokirani brutalnošću i besmislenošću ovog zločina.

Na automobilu Nusreta Destanovića forenzičari su pronašli krv, što ukazuje na to da ga je muž sa grupom prijatelja sačekao da izađe iz automobila i odmah počeli da ga udaraju.

Vjerovatno su pokušali da uklone krv sa automobila, ali ostaci su vidljivi i na braniku golim okom, a mogu se primijetiti sitne kapljice krvi, prenosi Novi

Izvor vijesti: haber.ba