Nedžad Žerić:Teško će naš neko pobjediti u Bihaću

Rival u 1/4 finalu Kupa Bosne i Hercegovone nogometašima Jedinstva biti će aktuelni osvajač duple krune mostarski Zrinjski. Ipak, u Bihaću su svjesni da će prvi meč značiti i pravi spektakl Pod Borićima.

Svjestan toga je i šef struke Nedžad Žerić, nekada sjajni nogometaš. Žerić je već ove godine napravio veliki uspjeh, jer su Bišćani savladali u osmini finala premijerligaša GOŠK iz Gabele.

“Mi smo bili najpoželjniji rival za sve učesnike. Trenutno prvih sedam premijerligaša igra u Kupu, te mi iz Prve lige FBiH. Koga god da smo dobili, igrali bismo protiv premijerligaša, odnosno najvišeg ranga takmičenja u našoj zemlji. Nama je čast i zadovoljstvo što ćemo ugostiti Zrinjski, trenutnog prvaka i osvajača Kupa, tima koji je igrao grupnu fazu u Evropi te dostojno predstavio našu zemlju.

Ovo smatram nagradom za sve one iskrene navijače Jedinstva, za sve ljubitelje nogometa u Krajini, te vjerujem da će svi doći da ispune tribine i da će biti praznik nogometa. Svi će sigurno doći da nam pruže podršku, ali i pogledaju ekipu koja je prvak naše zemlje”, priča Žerić.

Želi pružiti što bolji otpor rivalu iz Mostara. “Sportski se uvijek nadati. Ako gledamo protekli period, dobili smo najtežeg protivnika, oni igraju sjajno, ali Kup je nepredviv. Imamo iskustva u Kupu, dobili smo sada GOŠK-a, te mi želim o da uživamo u toj utakmici i damo najbolje od sebe. Vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno”.

Fokus Jedinstva je na prvenstvu gdje vode bitku za opstanak. “Nama je utakmica sa GOŠK-om, ali i utakmica sa Zrinjskim koja dolazi, dobro može pomoći. Možemo vidjeti omjer snaga sa klubovima iz Premijer lige i nadam se da će ovo biti novi početak za Jedinstvo, te da će Jedinstvo krenuti uzlaznom pitanjom i da se prije svega ustabilimo u ligi, te da u budućem periodu budemo ono što je Jedinstvo nekada bilo i što realno ima potencijal da bude”.

Česte turbulencije prate klub iz Bihaća. “Bilo je promjena tokom jeseni. Došao je novi Upravni odbor, ja sam stigao poslije lošeg starta u sezonu, te smatram da smo u dva mjeseca napravili mnoge pomake. Pred nama je još puno posla, spremamo se, radimo, imamo ispravne ideje i ispravnu želju. Grad stoji uz klub, tu su i infrastrukturni projekti, a bez toga je sve jako teško. Ogroman je posao pred svima nama, kako Upravi, tako i stručnom štabu te igračima. Želimo biti bolji nego što smo to bili i sretan sam što se o Jedinstvu priča lijepim riječima.

Dat ćemo sve od sebe da nastavimo ovim putem i da budemo iz dana u dan bolji”, dodao je na kraju razgovora  šef struke NK Jedinstvo Nedžad Žerić.